TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

De mooiste nationale parken van West-Canada

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

West-Canada staat natuurlijk bekend om zijn schitterende nationale parken. Daarnaast is er nog een hele waslijst aan provinciale parken en reservaten. Kortom, West-Canada is de place to be voor de natuurliefhebber en avonturier. Met het onderstaande lijstje van mooiste nationale parken van West-Canada weet je welke parken je tijdens je vakantie kan bezoeken.

De mooiste nationale parken van West-Canada

Pacific Rim National Park Preserve

Pacific Rim National Park Preserve ligt langs de westkust van Vancouver Island en beslaat een groot deel van de kuststrook. In feite is het park opgedeeld in drie secties: Long Beach, de Broken Group Islands en de West Coast Trail, een zeer populair wandelgebied.

De hele gebied beslaat een oppervlakte van 511 vierkante kilometer land en oceaan. Kenmerkend aan het landschap zijn de ruige kusten en de weelderige gematigde regenwouden. Lees meer over Pacific Rim National Park.

Jasper National Park

Jasper National Park is een van de populairste parken en staat bij vrijwel elke rondreis door West-Canada op het programma. Grillige bergtoppen, kolkende watervallen, diepblauwe gletsjermeren, gletsjers en veel wildlife, dat is waar Jasper National Park garant voor staat. De prachtige Icefields Parkway die door het park loopt, is een van de mooiste ‘scenic drives’ van Canada. Lees meer over Jasper National Park.

Banff National Park

Banff National Park is het oudste nationale park van Canada. Vanwege de prachtige natuur en de gunstige ligging aan de Trans Canada Highway ontvangt het park enorm veel bezoekers. Met highlights als Lake Louise, diverse natuurlijke warmwaterbronnen en veel wildlife is Banff NP een van de meest geliefde bestemmingen van West-Canada. Lees meer over Banff National Park.

Waterton Lakes National Park

Waterton Lakes National Park ligt in het zuiden van de provincie Alberta, tegen de grens met de Verenigde Staten. Met het schilderachtige Waterton Lake en het iconische Prince of Wales Hotel is Wateron een prachtige bestemming voor de wandelaars. In het park zijn ontzettend veel beren te zien, maar ook elanden, lynxen en wolven. Lees meer over Waterton National Park.

Kluane National Park

Kluane National Park ligt in Yukon Territories, tegen de grens met Alaska. Dit deel van Canada heeft voortdurend te maken met seismische activiteit en dat zie je aan de scherpe bergpieken. Kluane National Park wordt ook wel het ‘dak van Canada’ genoemd, aangezien je hier de hoogste bergtoppen van het land vindt. Maar liefst 83% van het park is bedekt door bergen of gletsjers.

Kluane heeft de hoogste grizzlyberenconcentratie van Canada. Lees meer over Kluane National Park.

De nationale parken van West-Canada zijn stuk voor stuk uniek en hebben elk hun eigen charme. Banff en Jasper National Park liggen vlak tegen elkaar aan, maar hebben elk hun eigen mooie highlights. Zo is Banff NP schilderachtiger en Jasper NP wat ruiger qua natuur. Hoewel Yoho National Park tegen Banff NP aanligt en niet in deze lijst wordt genoemd, is de natuur er schitterend. De ‘natural bridge’, Takkakkaw Falls en het wonderschone Emerald Lake in Yoho NP, zijn dan ook een uitstekend uitstapje vanuit Banff.

Ook zo'n reis als deze?

camperrondreis naar West-Canada
Canada 19 DGN
vanaf 1741,-

Privé: West-Canada en Inside Passage

  • Inside Passage
  • Wildlife spotten
  • Icefields Parkway
fly-en-drive door West-Canada
Canada 19 DGN
vanaf 1761,-

Privé: West-Canada’s Lodges

  • Authentieke accommodaties
  • Cultuur
  • Wildlife spotten
wandelvakantie naar West-Canada
Canada 22 DGN
vanaf 2496,-

Privé: Hiking West-Canada

  • De ruige Rocky Mountains
  • Diepblauwe gletsjermeren
  • Wildlife spotten