TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Mount Hood, Oregon

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

Mount Hood is een doorlopende sneeuwpiek met op de hellingen maar liefst twaalf verschillende gletsjers. Meer dan 80% van het ijs van de gletsjers ligt boven een hoogte van 2100 meter. Het gebied in de Amerikaanse staat Oregon is de thuisbasis van in totaal zes skigebieden, waardoor het een geweldige wintersportbestemming is.

Vulkaan

Mount Hood is een potentieel actieve stratovulkaan, hoewel de laatste uitbarsting al meer dan 200 jaar geleden is geweest. De berg werd gevormd door een subductiezone, een proces waarbij een deel van de aardbodem onder een ander deel schuift, waardoor de bodem omhoog komt.

De berg ligt op ongeveer 80 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Portland, op de grens tussen Clackamas en Hood River Counties. Met een hoogte van ruim 3.400 meter is het de hoogste berg van Oregon en de vierde hoogste in de Cascade Range.

Timberline Lodge op Mount Hood

De historische Timberline Lodge werd gebouwd tussen 1936 en 1938 en herbergt het hele jaar door skiërs van overal ter wereld. Het ontwerp van de lodge weerspiegelt de lijnen van de berg en is opgebouwd uit steen en hout uit het omliggende bossen.

Hoewel de lodge er zeer vredig bijligt in het prachtige landschap, zullen degenen die wat beter kijken zien dat het exterieur van het gebouw ooit is gebruikt in de film The Shining, met Jack Nicholson. Zeker wanneer je hier ’s avonds naar je kamer moet is het maar de vraag of je nog zo lekker slaapt….

Zomer- en wintersport op Mount Hood

Aangezien er bovenop de berg het gehele jaar door sneeuw ligt, kan er twaalf maanden per jaar naar hartenlust worden geskied. In deze regio maken veel professionele skiërs, snowboarders en freestylers gebruik van de prachtige voorzieningen om hun trainingsprogramma’s voor de zomer te vervullen.

Met enkele mooie bergmeren in de omgeving met namen zoals Lost, Trillium en Mirror Lake zijn de uitzichten vanaf de berg ontzettend mooi en niet voor niets is dit een geliefde skibestemming voor zowel de inwoners van Oregon als van de omliggende staten.

Of je hier nu komt om te skiën, de wandelen of om van de heerlijke sfeer te genieten, Mount Hood is een heerlijke omgeving om te verblijven.