TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

5 Mooiste wandelroutes van Patagonië

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

Patagonië is een wandelparadijs met zeer avontuurlijke trektochten. Het enorme gebied tussen Torres del Paine National Park en Monte Fitz Roy in het zuidelijke deel van Zuid-Amerika heeft torenhoge bergpieken, adembenemende gletsjers, uitgestrekte bossen, diepblauwe meren, woestijnen en vulkanen. De landschappen zijn werkelijk, zoals ze in het Engels zeggen: “beyond your imagination”. In dit blog zetten we de 5 mooiste wandelroutes van Patagonië voor je op een rijtje.

5 Mooiste wandelroutes van Patagonië

De onderstaande wandelroutes variëren van korte trektochten tot wandelingen van meerdere dagen. Dit is onze top 5 trektochten in Patagonië.

1.De W-route, Mirador Las Torres, Torres del Paine

5 dagen, 4 nachten

Het is de beroemdste wandelroute van Patagonië. De W verwijst naar de route die je aflegt tijdens deze 4-5-daagse wandeltocht en in een w-vorm loopt. De route die je aflegt loopt door een decor van fascinerende gletsjers, diepblauwe gletsjermeren en de torenhoge granieten rotsformaties waarom het Torres del Paine National Park bekend staat.

2.De Torres del Paine ronde

8 dagen, 7 nachten

Deze klassieke wandelroute omvat de W-route en voert je in 10 dagen door de afgelegen wildernis van Patagonië. Dit is veruit een van de meest spectaculaire wandelroutes ter wereld. Tussen de torenhoge bergen en de kolkende rivieren van Chileens Patagonië, maak je een wandeltocht die je nooit zal vergeten.

3.De Huemal route

4 dagen, 3 nachten

Hoewel de W-route vaak als de absolute must-do wordt genoemd. De veeleisende maar spectaculaire vierdaagse wandeling rond de berg Huemul is eigenlijk ook wel een must-do. In de buurt van El Chaltén in Parque Nacional Los Glaciares, Argentinië, biedt deze populaire trek diverse en gevarieerde landschappen met talloze hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk), waaronder een schitterend uitzicht op Monte Fitz Roy en op het zuidelijke ijsveld.

4.Monte Fitz Roy trek

variërend van 8 uur tot enkele dagen

De Monte Fitz Roy trek behoort ook absoluut tot de mooiste wandelroutes van Patagonië. Er zijn verschillende manieren om de route te wandelen. Je kan een deel van de route afleggen, maar ook een meerdaagse trek van maken, waarbij je de gehele route aflegt.

De granietbergen van Fitz Roy en Cerro Torre in Patagonië behoren tot de meest dramatische bergtoppen van de wereld en de Fitz Roy-route is een van de meest spectaculaire wandelpaden die Patagonië te bieden heeft. Deze vierdaagse route gaat van Argentinië naar Chili en terug, waarbij je ook het zuidelijke Patagonische ijsveld aandoet..

5.Hut naar hut in Bariloche

variabele duur

Deze trek in het Patagonische merengebied bij Bariloche brengt je door lagunes, bossen en valleien en gaat langs spannende kliffen, heldere blauwe meren, granietbergen en een prachtig uitzicht op de Argentijnse Andes. Langs het traject is er een netwerk van berghutten (refugios). In het omliggende Nahuel Huapi National Park zijn wandeltochten over de prachtige, schilderachtige Patagonische Andes.

Ook zo'n reis als deze?

rondreis naar Patagonie Ushuaia
Patagonië 26 DGN
vanaf 4284,-

De Zuidelijke ronde van Patagonië

  • Fjorden en gletsjers
  • Kleurrijke dorpjes
  • Nationale parken
individuele rondreis door Patagonië
Patagonië 17 DGN
vanaf 2299,-

Highlights van Patagonië

  • Walvissen, pinguïns en zeeolifanten
  • Nationale parken met indrukwekkende gletsjers
  • Einde van de wereld in Vuurland (Tierra del Fuego)
  • Argentijnse tango
Autorondreis door Patagonië
Patagonië 25 DGN
vanaf 3940,-

Nationale parken van Patagonië

  • National parken
  • Gletsjers en wildlife
  • Typisch Zuid-Amerikaanse cultuur