TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Mooiste nationale parken van Oost-Canada

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

De mooiste nationale parken van Oost-Canada zijn absoluut niet te vergelijken met de nationale parken van West-Canada. Compleet andere landschapsvormen dan in het westen zorgen voor een ander karakter in het oosten.

Waar de parken in het westen veelal in de ruige Rockies liggen, is het landschap in het oosten meer heuvelachtig van aard, waardoor de parken minder ‘dramatisch’ overkomen. Toch zijn de nationale parken in Oost-Canada van een ongekende schoonheid.

Mooiste nationale parken van Oost-Canada

Gros Morne National Park

Gros Morne National Park ligt op Newfoundland, in de meest oostelijke provincie van Canada. In het park is goed te zien hoe de bodem in het park zich heeft ontwikkeld onder invloed van de platentektoniek van de aardkorst. De diepe aardkorst van de oceaan en de mantel van de aarde liggen hier namelijk bloot. Lees meer over Gros Morne National Park.

Cape Breton Highlands National Park

Cape Breton Highlands National Park op Cape Breton Island is een unieke omgeving waar kleine riviertjes lopen door de miljoenen jaren oude rotsgesteenten en waar de bodem is bedekt met weelderige bossen die zich hebben gevormd onder invloed van het koele, vochtige zeeklimaat.

Het robuuste landschap van Cape Breton Highlands National Park biedt een unieke mix van flora en fauna die je nergens anders in Canada aantreft. Lees meer over Cape Breton Highlands National Park

Fundy National Park

Het Fundy National Park in de provincie New Brunswick is een park met een unieke kustlijn. Het park is namelijk gelegen aan de Bay of Fundy, een baai waar de grootste getijdenverschillen ter wereld voorkomen. De verschillen tussen eb en vloed lopen hier op tot wel 15 meter! Lees meer over Fundy National Park.

Mingan Archipelago National Park Reserve

In het Mingan Archipelago National Park Reserve vind je de grootste concentratie van geërodeerde monolieten in Canada. In het park staan over een afstand van 150 kilometer bijna 1000 kleinere en grotere eilandjes langs de kustlijn. Lees meer over het Mingan Archipelago National Park Reserve.

Auyuittuq National Park

Auyuittuq National Park is een park van extremen. Extreme weersomstandigheden, extreme rotsformaties, enorme fjorden en kolkende watervallen zijn karakteristiek voor de natuur in dit park. Lees meer over Auyuittuq National Park.

 

Ook zo'n reis als deze?

groepsreis door Oost-Canada indian summer
Canada 15 DGN
vanaf 4080,-

Atlantic Canada: Indian Summer

  • Indian Summer
  • Kleine vissersdorpjes
  • First Nations cultuur
autorondreis door Oost-Canada
Canada 18 DGN
vanaf 3159,-

Privé: Cape Breton, Newfoundland en Labrador

  • Schilderachtige vissersdorpjes
  • De Cabot Trail
  • Wildlife en vogels spotten
rondreis door Oost-Canada
Canada 15 DGN
vanaf 2376,-

Privé: Maritiem Oost-Canada

  • Schilderachtige vissersdorpjes
  • Rijke historie
  • Bay of Fundy