TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Mooiste meren van Canada

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

In een land met meer dan drie miljoen meren, meer meren dan elk ander land in de wereld, kun je er donder op zeggen dat er in Canada een aantal juweeltjes voor je in petto heeft. Wanneer je op vakantie gaat naar Canada, is het advies dan ook om een aantal van deze meren te bezoeken. Laten we een duik nemen in de mooiste meren van Canada.

De mooiste meren van Canada

Great Slave Lake (NWT)

Great Slave Lake in Northwest Territories is het op acht na grootste meer ter wereld en het diepste van Noord-Amerika. Zes maanden per jaar ligt het meer onder een laag ijs en tijdens de winter is het ijs zo dik dat je er met een vrachtwagen overheen kan rijden.

Zodra het ijs smelt komen de bewoners uit de omgeving samen langs de kusten en bij de woonboten, om samen de eerste vistrofeeën uit het meer te halen. Tijdens de zomermaanden trekt het meer toeristen die hier graag vissen, kajakken en watersporten.

In de prachtige East Arm van het meer liggen talloze kleinere en grotere eilanden en daarmee is deze regio schitterend om te kajakken en te kamperen in de outback.

Garibaldi Lake (BC)

Garibaldi Lake ligt op minder dan twee uur rijden vanuit Vancouver. Het is een van de mooiste bergmeren van British Columbia en tijdens de zomermaanden een populaire bestemming voor kampeerders, wandelaars en kajakkers.

Het meer ligt in het prachtige Garibaldi Provincial Park met meer dan 90 kilometer aan wandelroutes door kleurige bloemenweiden en langs indrukwekkende bergtoppen zoals Price Mountain, Black Tusk en The Table.

Het turquoise water van het meer wordt, net zoals bij andere gletsjermeren, veroorzaakt door het rotsbloem dat in het water zweeft. Dit zeer fijne gruis is door de gletsjer uitgeslepen van de onderliggende rotsen en geeft elk meer een unieke kleur.

Maligne Lake (Alberta)

Maligne Lake is een van de mooiste meren van Canada, zo niet de bekendste. Omgeven door hoge bergen, gletsjers en ongerepte boreale bossen, is Maligne Lake een must-see voor bezoekers van Jasper National Park.

Populair is de lake cruise, die je naar het iconische Spirit Island brengt. Dit kleine eilandje in het meer werd ooit gefotografeerd en vervolgens in New York tentoongesteld. De sfeer in die foto heeft blijkbaar tot de verbeelding gesproken, want sindsdien wil iedereen het eiland met eigen ogen zien. Bekijk de mooiste meren van Alberta.

Lake Memphremagog (Québec)

Lake Memphremagog is een meer op ongeveer anderhalf uur rijden vanuit hartje Montreal. De naam is afkomstig uit de taal van de Abenaki tribe en betekent ‘groot wateroppervlak’. Het meer is 27 kilometer in lengte en beslaat een oppervlakte van 110 vierkante kilometer. De helft van het meer ligt in de provincie Québec, de andere helft in de Amerikaanse staat Vermont.

Het meer is de Canadese evenknie van het Engelse Loch Ness. Sinds het midden van de 19e eeuw zijn er honderden waarnemingen gedaan van een 9 meter lang monster, genaamd Memphre. Het meer is een populair recreatiegebied en een geweldige plek voor heerlijke zomerse boottochten.

Western Brook Pond (Newfoundland)

Is Western Brook Pond een meer, een beek of  een fjord? Of misschien wel een zoetwaterfjord?  Hoe dan ook, Gros Morne National Park, waar het meer in ligt, is door de unieke ligging en de mooie omgeving absoluut een van de mooiste meren van Canada en de moeite waard om te bezoeken.

Gelegen op 27 kilometer afstand van het kleine stadje Rocky Harbour, is de beste manier om het gebied te verkennen via de Western Brook Pond Boat Tour, die dagelijks vertrekt tijdens de zomermaanden.

Vanaf de parkeerplaats is het een kleine drie kwartier lopen over een houten promenade.  De boot vaart over het meer dat ooit door een gletsjer is uitgesleten uit de miljoenen jaren oude rotsen, waar watervallen vanaf rollen. De gletsjer heeft de rand van de rotsen nooit bereikt, waardoor de kloof niet verbonden is geraakt met de zee en zo een binnenlands fjord heeft gevormd.

Little Manitou Lake (Saskatchewan)

Alleen de provincie Saskatchewan is al goed voor een aantal van meer dan 100.000 meren, een unicum op het westelijk halfrond. Het meer ligt op ongeveer 116 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Saskatoon het is vrijwel onmogelijk om er te verdrinken.

Little Manitou heeft een driemaal zo zoute minerale dichtheid als de oceaan en zelfs groter dan die van de Dode Zee. Door het zout kunnen zwemmers moeiteloos op hun rug zweven en misschien zelfs een boek lezen terwijl ze dat doen.

De lokale First Nations maken al eeuwen dankbaar gebruik van de heilzame eigenschappen van het mineraalrijke water en de Manitou Springs Mineral Spa, gelegen aan de zuidelijke zijde van het meer, is een van de oudste minerale spa’s van Canada.

Little Limestone Lake (Manitoba)

Little Limestone Lake ligt op een afstand van 450 kilometer ten noorden van Winnipeg. Niet alleen is dit een heel mooi meer, het heeft tevens de magische eigenschap dat het van kleur verandert naarmate de watertemperatuur stijgt.

De mergelvlokken in het water veranderen fysiek van kleur. Dit gebeurt doordat het calciet kleine kristallen vormt. Vooral tijdens de zomermaanden kun je het bijzondere natuurverschijnsel goed zien.

Ook zo'n reis als deze?

individuele rondreis door Oost-Canada
Canada 15 DGN
vanaf 2928,-

Privé: Wereldsteden en Wildlife

  • Algonquin Park
  • Veel cultuur
  • Niagara Falls
gezinsvakantie naar Canada
Canada 16 DGN
vanaf 1952,-

Privé: Family Mountain Adventure

  • Wildlife spotten
  • Jasper Sky walk
  • Diepblauwe gletsjermeren
individuele autorondreis door West-Canada
Canada 21 DGN
vanaf 2311,-

Privé: Natural British Columbia

  • Vancouver Island
  • Wildlife spotten
  • Natuurlijke hotsprings