TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Monte Fitz Roy

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

Monte Fitz Roy staat ook wel bekend als Cerro Fitz Roy of Cerro Chaltén. Deze 3.375 meter hoge bergpiek is de hoogste top van de granieten pieken in Parque Nacional Los Glaciares, in het Argentijnse Patagonië. De bergpiek ligt echter exact op de grens tussen Argentinië en Chili.

De berg is vernoemd naar kapitein Robert Fitz Roy, een Engelse marine-officier die dienst deed aan boord van de HMS Beagle, de boot van Charles Darwin’s beroemde reis.

Fitz Roy torent hoog uit boven de Argentijnse vlaktes en het zuidelijke ijsveld, samen met de nabijgelegen bergen: Cerro Poincenot, Aguja Rafael en Aguja Saint Exupery. Deze bergpieken zijn gelegen nabij de Cerro Torre, buiten het dorpje El Chalten, dat vanuit El Calafate bereikbaar is met de bus.

Bergbeklimmen

Monte Fitz Roy is met een hoogte van 3.375 meter niet bijzonder hoog, zelfs niet half zo hoog als een groot aantal pieken in de Himalaya. Toch is de berg zeer moeilijk te bedwingen voor bergbeklimmers. De vrijwel verticale granieten flanken van de berg vergen een bijzonder hoog niveau om deze te kunnen beklimmen.

Daar komt bij dat het zeer onvoorspelbare weer hier altijd parten kan spelen. Wanneer men de berg wil beklimmen, dan is het zeker aan te raden om dit tijdens de zomermaanden te doen (december tot en met februari), maar toch kan het onvoorspelbare weer twaalf maanden per jaar roet in het eten gooien.

Wandelen bij Monte Fitz Roy

De Fitz Roy is een populair gebied voor wandelaars. Er zijn een aantal dagwandelingen en circuits beschikbaar die vertrekken vanuit El Chalten. Populaire bestemmingen zijn Laguna de los Tres, Laguna Torre en de niet-technische beklimming van de nabijgelegen Cerro Electrico.

Bereikbaarheid

De meeste reizigers naar El Chalten reizen met de bus vanuit El Calafate. De reden hiervoor is dat in de stad veel voorzieningen beschikbaar zijn, zoals accommodatie en lokale touroperators.

Ook zo'n reis als deze?

rondreis naar Patagonie Ushuaia
Patagonië 26 DGN
vanaf 4284,-

De Zuidelijke ronde van Patagonië

  • Fjorden en gletsjers
  • Kleurrijke dorpjes
  • Nationale parken
individuele rondreis door Patagonië
Patagonië 17 DGN
vanaf 2299,-

Highlights van Patagonië

  • Walvissen, pinguïns en zeeolifanten
  • Nationale parken met indrukwekkende gletsjers
  • Einde van de wereld in Vuurland (Tierra del Fuego)
  • Argentijnse tango
Autorondreis door Patagonië
Patagonië 25 DGN
vanaf 3940,-

Nationale parken van Patagonië

  • National parken
  • Gletsjers en wildlife
  • Typisch Zuid-Amerikaanse cultuur