TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Mammoth Hot Springs

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

De Mammoth Hot Springs is een groot complex van natuurlijke warmwaterbronnen en wordt getypeerd door de wonderlijke verschijning van bijna buitenaards ogende waterterrassen met verschillende kleuren.

Het is tevens een van de oudste structuren die in heel Yellowstone National Park te vinden zijn. Hier vind je ook de oudste gebouwen van het park, uit de tijd dat het Amerikaanse leger deze regio nog beheerde.

Wanneer je bij het bezoekerscentrum komt, zorg dan zeker dat je de getoonde video ziet, de expositie van de historie bekijkt en het wildmuseum ziet. Dit is een van de ultieme highlights van Yellowstone National Park.

Travertine Terraces

De Travertine Terraces zijn gevormd uit kalksteen. Het hete water stijgt op van onder grond door de kalksteen heen, waardoor grote hoeveelheden opgeloste kalksteen (calciumcarbonaat) bovenop worden afgezet. Aan het oppervlak wordt kooldioxide vrijgegeven en de calciumcarbonaat wordt afgezet. Bij dit proces wordt travertijn gevormd. Travertijn is een soort kalksteen die ontstaat door de neerslag van kalk uit met calciumcarbonaat (kalk) oververzadigd water uit warme bronnen.

De formaties lijken op een grot die binnenstebuiten is gericht. De kleurrijke strepen worden gevormd door thermofiele organismen.

Mammoth Hot Springs Terraces

Het is een fascinerend idee als je erbij stilstaat dat de vormen voortdurend veranderen. Elke druppel die over de rand van een terras valt, draagt weer bij aan de vervorming van de andere terrassen die vervolgens aan elkaar ‘smelten’.

De Mammoth Hot Springs zijn met hun oppervlakkige ligging het signaal dat de diepe vulkanische krachten van de supervulkaan Yellowstone ook hier hun werk voortzetten, ondanks de vrij afgelegen ligging ten opzichte van de primaire ondergrondse magmasystemen.

De thermische activiteit in dit gebied is wijdverbreid en al duizenden jaren aanwezig. Terrace Mountain, gelegen ten noordwesten van de Golden Gate, heeft een dikke kap van travertijn.

De Mammoth Hot Springs Terraces lopen helemaal langs de helling van de heuvel naar beneden tot aan de Boiling River.

Het Mammoth Hot Springs Hotel is, evenals het hele militaire Fort Yellowstone, gebouwd op een oude terrasformatie, bekend als Hotel Terrace.

Ook zo'n reis als deze?

camperreizen naar Canada en Amerika
Verenigde Staten 26 DGN
vanaf 1823,-

Parken van Canada en VS

  • Nationale Parken
  • Spectaculaire geisers
  • Diepblauwe gletsjermeren
autorondreis door West-Canada
Canada 17 DGN
vanaf 1905,-

Privé: Surprising Alberta

  • Nationale parken
  • Uitgestrekte prairies
  • Columbia Icefield
camperreizen naar Canada 5
Canada 22 DGN
vanaf 1605,-

Privé: Classic Explorer

  • Whale watching
  • Diepblauwe gletsjermeren
  • Wildlife spotten