TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Lamar Valley

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

De Lamar Valley is een brede, uitgestrekte vallei in Yellowstone National Park en de thuisbasis van bizons, elanden, coyotes, grizzly’s en wolven. Door de enorme populatie van wilde dieren is dit deel van het park een must-visit gebied voor de serieuze wildlife watchers.

Met name bezoekers die bereid zijn om vroeg in de ochtend op te staan of tot zonsondergang te wachten, zullen rijkelijk beloond worden en de mogelijkheid hebben om  grizzlyberen en wolven te zien. In feite is Lamar Valley de allerbeste bestemming voor het bekijken van wolven. Daarnaast zijn er bijzonder goede mogelijkheden om te vissen in de Lamar Valley.

Wolven in de Lamar Valley

In 1995 werden wolven uitgezet in het gebied om de populatie van wapitiherten onder controle te houden en overbegrazing te beperken. Door de concurrentie is sindsdien echter het aantal coyote’s in het gebied bijna met de helft afgenomen, dus deze beslissing is de biodiversiteit niet ten goede gekomen.

Bezoek aan het park

De Lamar Road is de enige weg door de vallei die ook tijdens de lange, koude winters open blijft.

De 47-kilometer lange weg tussen Roosevelt en Cooke City bestaat uit drie secties. De eerste sectie is het stuk tussen de Yellowstone River Bridge en de Lamar River Bridge. Op dit deel van de weg kun je schitterend wildlife bekijken. Hier zie je vooral veel grizzly’s en wolven.

Vaak zie je de zogenaamde “Bear Jams”, wanneer toeristen hun auto langs de kant van de weg zetten om beren te fotograferen.

Het tweede gedeelte is de eigenlijke Lamar Valley. Deze extreem brede vallei is ongeveer 10.000 jaar geleden door gletsjers uitgesleten en door de uitgestrektheid biedt dit deel van de weg prachtige vergezichten. Dit deel wordt ook weleens de ’Serengeti van Noord-Amerika’ genoemd. daar kan een aantal prachtige wildvisies naar gelang van de tijd van het jaar gebeuren. Hier zie je ook de historische Lamar Buffalo Ranch, die een vermelding heeft in het National Register of Historic Places.

De derde sectie van de Lamar Road begint op de plek waar de Soda Butte Creek in de Lamar River uitkomt. Bij deze prachtige rit wordt je omringd door de torenhoge bergen naarmate je dichter bij de noordoostelijke ingang van Yellowstone National Park komt.

Ook zo'n reis als deze?

camperreizen naar Canada en Amerika
Verenigde Staten 26 DGN
vanaf 1823,-

Parken van Canada en VS

  • Nationale Parken
  • Spectaculaire geisers
  • Diepblauwe gletsjermeren
Camperreis door West-Canada
Canada 22 DGN
vanaf 1699,-

Privé: Prairies en Bergtoppen

  • Prehistorische geschiedenis
  • Nationale Parken
  • Diepblauwe gletsjermeren
gezinsvakantie naar Canada
Canada 16 DGN
vanaf 1952,-

Privé: Family Mountain Adventure

  • Wildlife spotten
  • Jasper Sky walk
  • Diepblauwe gletsjermeren