TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Kluane National Park

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

Kluane National Park ligt in Yukon Territory, vlak tegen de grens met Alaska. Het park heeft ook wel als bijnaam ‘het dak van Canada’, aangezien dit het hoogst gelegen deel van Canada is en hier ook de hoogste berg van Canada ligt: Mount Logan (5.959 meter). Aan de westzijde wordt Kluane (spreek uit kloe-ah-nie) begrensd door Wrangell-St. Elias National Park & Preserve.

Kluane is een park van extremen. De bergen zijn bijzonder onherbergzaam, de grizzlypopulatie is nergens zo geconcentreerd als hier en de enorme gletsjers maken het park nog extremer.

Bezoekers vanuit de hele wereld komen naar Kluane om de torenhoge bergpieken te bedwingen, over de kraakheldere gletsjermeren te peddelen of om wilde beren te spotten. Met bijzonder mooie wandelroutes en adembenemende uitzichten, heeft Kluane National Park een magische aantrekkingskracht op de avontuurlijke reiziger.

Natuur in Kluane Nationaal Park

De bodem van het park wordt door maar liefst 83% bedekt door bergen en gletsjers. De overige 17% bestaat uit bossen en toendra en het landschap wordt doorkliefd door talloze riviertjes en beken, die gevoed worden door het smeltwater van de gletsjers.

Door de aanzienlijke hoogte waarop het park in de bergen ligt, komen de bomen en struiken die er groeien voornamelijk voor in de dalen. De primaire boomsoorten die voorkomen zijn witte sparren, populieren en espen.

In het park komen ongeveer 120 vogelsoorten voor, waaronder de Alpensneeuwhoen en de gouden en Amerikaanse zeearenden. Grote zoogdieren in Kluane National Park zijn zwarte beren, grizzlyberen, wolven, lynxen en elanden.

Recreatie in Kluane

Kathleen Lake, gelegen langs de Alaska Highway, is een populaire plaats om te picknicken. Hier kun je een bootje huren en heerlijk kajakken.

Natuurlijk trekken de meeste toeristen het park in om te wandelen, maar het is ook spectaculair om het park vanuit de lucht te bewonderen. Vanuit Whitehorse vertrekken tijdens het seizoen (mid-april tot mid-september) vrijwel dagelijks flightseeing tours die je over de eindeloze gletsjers en besneeuwde bergtoppen van Kluane laten vliegen.

Bereikbaarheid Kluane Park

Kluane National Park ligt in een bijzonder onherbergzaam gebied en is uitsluitend bereikbaar via de Alaska Highway vanuit het oosten en de Haines Highway vanuit het zuiden. De Alaska Highway volgt een groot deel van de oostelijke grens van het park. Vanaf deze weg zijn er diverse mogelijkheden om het park in te trekken en op zoek te gaan naar wildlife.