TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Kenai Fjords National Park

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

Het Kenai Fjords National Park is een prachtig, ruig park, gelegen op het Kenai schiereiland in Zuid-Centraal Alaska, dichtbij de stad Seward en zo’n tweeënhalf uur rijden ten zuiden van Anchorage. Het park bestaat voor een deel uit het Harding Icefield, een van de grootste ijsvelden van de Verenigde Staten.

Het park is vernoemd naar de talrijke fjorden die zijn uitgesneden door de 38 gletsjers die als tongen vanuit het ijsveld de bergen doorklieven in hun weg naar de zee. De grootste is de Bear gletsjer.

Seward is een populaire bestemming waar veel cruiseschepen aanmeren en vanuit Seward is het Kenai Fjords National Park eenvoudig te bereiken. Exit Glacier is de populairste gletsjer om te bezoeken, aangezien deze over de weg makkelijk bereikbaar is.

Ook per boot zijn er vanuit Seward talloze excursies naar het park, waarbij je met de boot de fjorden in vaart en tot aan de voet van de gletsjers komt. Het komt regelmatig voor dat er enorme ijsschotsen afbreken. Gelukkig blijft de boot op veilige afstand.

Aangezien hier voor de kust zeer veel zeedieren voorkomen, zijn er ook prachtige mogelijkheden om de vele soorten walvissen te gaan spotten.

Bezoek aan Kenai Fjords National Park

Doordat het Kenai Fjords National Park aan de kust ligt en dus een niet al te koud zeeklimaat heeft, is het park het gehele jaar geopend. De weg naar de Exit Glacier is echter tijdens de winter en de vroege lente afgesloten voor verkeer. Op grotere hoogten op de Harding Icefield Trail, een wandelroute naar het ijsveld, kan men ook tijdens de zomermaanden hinder ondervinden door de sneeuw. Het is altijd verstandig om jezelf even op de hoogte te stellen van de actuele (weers)omstandigheden en condities van de af te leggen route. Zorg natuurlijk altijd voor goede kleding voor de juiste omstandigheden.

Het seizoen om het park te bezoeken begint eind maart, maar verwacht dan nog wel veel sneeuw en bovendien kan het zijn dat veel bezienswaardigheden nog niet bereikbaar zijn vanwege afgesloten wegen en paden.

Vanaf eind april tot eind september vertrekken tours dagelijks naar de fjorden en de gletsjers. Deze kunnen variëren van 3 tot 9 uur.

Het weer

Gedurende het seizoen, dus tussen half april en eind september, is het verstandig rekening te houden met temperaturen tussen 5 en 20 graden, waarbij er altijd kans is op forse regen en straffe wind, aangezien je hier natuurlijk aan de kust bent. Gelukkig bieden de boten waarmee excursies worden gedaan meestal de luxe van verwarmde, afgesloten hutten, maar om echt de wilde natuur en de gletsjers van het Kenai Fjords National Park te ervaren, moet je natuurlijk gebruik maken van de observatiedekken.

Ook zo'n reis als deze?

fly-en-drive rondreis door Alaska
Alaska 22 DGN
vanaf 4802,-

Avontuurlijk Alaska

  • Goudzoekerscultuur
  • Bergen en gletsjers
  • Nationale parken
autorondreis door Alaska Kenai Gletsjer
Alaska 19 DGN
vanaf 3086,-

Fascinerend Alaska

  • Nationale parken
  • Beren spotten
  • Fjorden en gletsjers
rondreis door Alaska trein huurauto
Alaska 15 DGN
vanaf 3598,-

Discover Alaska by Train and Car

  • Treinreis
  • Denali National Park
  • Fjorden Cruise