TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Jasper National Park

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

Jasper National Park is een van de populairste parken in het westen van Canada en vrijwel elke rondreis door West-Canada komt door het park. De prachtige natuur, diepblauwe gletsjermeren, gletsjers en torenhoge bergpieken hebben een enorme aantrekkingskracht op toeristen van over de hele wereld.

Daarnaast is Jasper NP bijzonder rijk aan wildlife. Er is een enorme berenpopulatie en de kans dat je hier beren in het wild ziet is dan ook zeer groot. Daarnaast zie je vrijwel zeker elanden, Dall sheep, wapitiherten of kariboes.

De oppervlakte van Jasper National Park is ongeveer een kwart van die van Nederland en daarmee is Jasper NP het grootste nationale park in de Canadese Rockies.

Natuur in Jasper National Park

Het mooie aan de natuur van Jasper National Park is dat er variatie is in het landschap. Je vindt er hooggebergte, waar nauwelijks nog iets groeit, enorme schuine bergwanden met uitgestrekte subalpiene bossen en uitgestrekte riviervalleien. Tussen de bergen liggen verspreid strakblauwe gletsjermeren, kabbelende beekjes en kolkende watervallen.

Wanneer je het park inrijdt vanuit Banff National Park over de Icefields Parkway, merk je al snel dat de natuur ruiger wordt. De bergkammen worden grilliger, de motor van je auto moet net iets harder trekken om de bergen op te komen en de uitzichten worden steeds adembenemender. Kortom, Jasper National Park is nét iets intenser.

Op je weg door het park zal je langs de weg regelmatig zogenoemde ‘bear jams’ zien, toeristen die langs de weg zijn gestopt om beren of ander wildlife te fotograferen of te filmen.

Vlak ten zuiden van het stadje Jasper ligt Athabasca Falls, een zeer krachtige waterval die je vanaf de doorgaande weg al kunt zien liggen. Ook de nabijgelegen berg Mt. Edith Cavell is schitterend om naartoe te wandelen. De vallei naar de gelijknamige gletsjer heeft prachtige wandelpaden en bloemenweiden.

Natuurlijke hotsprings

Jasper National Park heeft een aantal natuurlijke hotsprings, waaronder de Miette Hotsprings. Dit zijn tevens de heetste natuurlijke warmwaterbronnen in de Rockies. Het water uit de bronnen heeft een temperatuur van 54 graden, maar natuurlijk wordt dit afgekoeld tot een comfortabele temperatuur, zodat je heerlijk kunt ontspannen na een dag in de prachtige natuur van Jasper National Park. Meer informatie over hotsprings in de Canadese Rockies.

Bereikbaarheid Jasper National Park

Jasper is bereikbaar vanuit het zuiden vanuit Banff National Park over de Icefields Parkway (Highway 93). De Yellowhead Highway (Highway 16) doorkruist het park van west naar oost en ligt globaal tussen Prince George en Edmonton. Vanuit Calgary is Jasper NP het makkelijkst (en mooist) te bereiken via Banff National Park en de Icefields Parkway.

Ook zo'n reis als deze?

familiereis naar West-Canada
Canada 18 DGN
vanaf 1446,-

Privé: Family Adventure West-Canada

  • Vancouver Island
  • Nationale Parken
  • Wildlife spotten
camperrondreis door West-Canada
Canada 21 DGN
vanaf 1770,-

Privé: Het Beste van het Westen

  • Nationale parken
  • Wildlife spotten
  • De ruige Rockies
Combinatiereis naar IJsland en Canada
Canada 23 DGN
vanaf 2980,-

Privé: Het beste van Canada en IJsland

  • Blauwe gletsjermeren
  • Wildlife spotten
  • Hetebronnengebieden