TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Indian Summer in Canada

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

Voor de Indian Summer is Canada natuurlijk een populaire bestemming. De schitterende foto’s die je af en toe voorbij ziet komen op social media….dat wil je gewoon zelf ook ervaren. Waardoor worden de typische kleuren van de Indian Summer eigenlijk veroorzaakt? Waar kun je het best gaan kijken? In welke periode kun je het best de Indian Summer in Canada bekijken?

Wat is de Indian Summer en wat veroorzaakt de prachtige kleuren?

De Indian Summer is in feite een buitengewoon warme, droge periode in het najaar. In de volksmond wordt het ook wel de ‘oudewijvenzomer’ genoemd. In deze periode kleuren de bladeren van de loofbomen prachtig geel, rood, oranje en bruin. Met name de esdoorns die veelvuldig in Canada voorkomen (niet voor niets het nationaal symbool) kleuren prachtig oranje en rood.

Deze mooie kleuren worden veroorzaakt door de plantenstoffen die van nature in de bladeren voorkomen: carotenoïden, chlorofyl en anthocyanen.

Waar zie je de Indian Summer in Canada op zijn best?

In Canada zijn een aantal regio’s waar je de Indian Summer het best kan bekijken. Natuurlijk zijn er overal wel mooi gekleurde bossen, maar aangezien het noorden van het land voornamelijk uit naaldwouden bestaat, kun je je beter wenden tot het zuidelijke deel van het land, waar de loofbossen liggen.

British Columbia – Stanley Park is het stadspark van de wereldstad Vancouver en een van de mooiste plekken in British Columbia om de Indian Summer te zien. De vele loofbomen die het park rijk is kleuren prachtig in het najaar. Ook op Vancouver Island, waar veel loofwouden zijn, kun je de bomen prachtig zien verkleuren.

Oost-Ontario – Algonquin Park is een prachtige plek om de Indian Summer in Canada te zien. Dit enorme provinciale park ligt precies op de lijn waar de naaldwouden in loofwouden overgaan.

West-Ontario – Het zuidwesten van de provincie Ontario is een prachtige regio met enorme gebieden van loofbomen die tijdens de herfst prachtig verkleuren. De kust van Lake Superior zijn prachtig en ook rond het stadje Kenora vind je tijdens de herfst prachtig gekleurde bossen.

Québec – De provincie Québec heeft prachtige loofbossen en vooral in het dal van de Saint Lawrence rivier vind je geweldige regio’s met karmijnrode en okergele bladeren. Met name de regio’s rond de steden Montréal of Québec-City (Laurentian Mountains) en de Gaspé Peninsula zijn populaire plekken om de Indian Summer te beleven.

Nova Scotia – Het prachtige Cape Breton Island met zijn Cabot Trail is het mooist om tijdens de herfst te bezoeken. Hier rijd je tussen uitgestrekte loofbossen door tegen het decor van de prachtige Cabot Trail. Cape Breton is de mooiste regio voor een roadtrip tijdens de herfst.

Ook zo'n reis als deze?

groepsreis door Oost-Canada indian summer
Canada 15 DGN
vanaf 4080,-

Atlantic Canada: Indian Summer

  • Indian Summer
  • Kleine vissersdorpjes
  • First Nations cultuur
autorondreis door Oost-Canada
Canada 18 DGN
vanaf 3159,-

Privé: Cape Breton, Newfoundland en Labrador

  • Schilderachtige vissersdorpjes
  • De Cabot Trail
  • Wildlife en vogels spotten
reis naar Vancouver Island
Canada 14 DGN
vanaf 1493,-

Privé: Magisch Vancouver Island

  • Walvissen spotten
  • Weidse uitzichten
  • Beren spotten