TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Highlights van Torshavn

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

De stad Torshavn is de grootste stad van de Faeröer eilanden, maar de kleinste hoofdstad ter wereld. Met slechts 40 duizend inwoners is het een klein, maar gezellig stadje. Het is ook de plaats waar het parlement van de Faeröer is gevestigd. Hoewel de stad niet groot is van omvang, zijn er prachtige dingen te zien. Dit zijn de highlights van Torshavn.

De highlights van Torshavn

De bedrijvige haven, de historische en kleurrijke huizen en bruisend winkelcentrum maken de stad tot een gezellige vakantiebestemming. En als je klaar bent met de muziek, cultuur en de zeer goede koffie op het terras aan de haven, dan stap je in de auto en in tien minuten sta je midden in de natuur.

Het oude Torshavn: Tinganes en Reyn

Wanneer je voor het eerst de stad Torshavn bezoekt, dan staan er een paar highlights zeker op je lijstje. Twee daarvan zijn Tinganes en Reyn. Tinganes is het parlementsgebouw en Reyn is de nabijgelegen en oudste wijk van de stad.

De Noorse Vikingen hier in de stad het parlement in het jaar 825 en daarmee is het één van de oudste parlementsgebouwen ter wereld, samen met Tynwald op het Isle of Man en Þingvellir in IJsland.

Reyn is het oudste deel van Torshavn en bestaat uit een aantal smalle steegjes met houten, zwart geteerde huisjes met witte kozijnen en grasdaken. Tussen deze 14e-eeuwse huisjes ga je terug in de tijd.

Føroya Fornminnissavn

Het Nationaal Museum van de Faeröer is zowel een cultuurhistorisch museum als een museum voor de geologie en biologie. Het bestaat uit twee delen: de hoofdlocatie aan de noordelijke rand van Torshavn en het nabij gelegen openluchtmuseum Hoyvíksgarður in Hoyvík.

Skansin Fort

Skansin ligt op een heuvel langs de haven van Torshavn. Het fort werd in 1580 gebouwd om de stad te beschermen tegen aanvallen. Het fort werd in 1780 uitgebreid. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het een basis van Groot-Brittannië.

De Skansin Vuurtoren bij het fort wijst naar de hoofdstad. De strategische ligging van het fort biedt mooie mogelijkheden om de haven van de stad te fotograferen en biedt tevens een mooi uitzicht op het eiland Nólsoy.

Listasavn Føroya

Listasavn Føroya is het kunstmuseum van de Faeröer en heeft een permanente tentoonstelling van lokale kunst, zowel historische als moderne kunst.

Het museum is gelegen aan het noordelijke uiteinde van het Park van Torshavn.

Havnarkirkja

De Havnarkirkja is de op een na oudste kerk op de Faeröer en dateert uit 1788. De domkerk ligt aan het noordelijke uiteinde van Tinganes. De kerk lag bij de bouw nog buiten het centrum, aangezien de stad destijds slechts 600 inwoners had.

In de loop der tijd is de kerk diverse malen verbouwd en sinds 1968 is de kerk in zijn huidige vorm.

Ook zo'n reis als deze?

Vakantie naar Faeröer Individuele rondreis met gids
Faeröer 8 DGN
vanaf 1826,-

De Faeröer, een ‘all-round’ ervaring

  • Individuele reis met gids
  • Varen langs de kust
  • Traditionele Faeröerse cultuur
reis naar de Faeröer
Faeröer
vanaf ,-

De Faeröer op de heen- of terugweg van je reis naar IJsland

  • Mooie natuur
  • Flexibel met eigen vervoer
  • Authentieke vakantiehuisjes
Autorondreizen Faeröer Eilanden
Faeröer 6 DGN
vanaf 1526,-

Flora en fauna op de Faeröer

  • Faeröerse cultuur
  • Vogelsrotsen
  • Wandelen