TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

10 Highlights van Seattle

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

Seattle is een heerlijke, bruisende metropool. De stad heeft als bijnaam ‘Emerald City’, vanwege de prachtige natuurlijke omgeving van de stad, waar Olympic National Park deel van uitmaakt. Met diverse jaarlijks terugkerende festivals, grote sportclubs en veel recreatiemogelijkheden is Seattle een geliefde bestemming. Dit zijn de 10 highlights van Seattle.

10 highlights van Seattle

1.Space Needle

De iconische Space Needle is een toren in het centrum van de stad en een van de voornaamste highlights van Seattle. De toren is tevens het symbool van Seattle. Hij werd gebouwd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1962. Alleen in dat jaar al kwamen meer dan twee miljoen mensen van het uitzicht genieten. De Space Needle is 184 meter hoog, 42 meter breed op zijn breedste punt en heeft een gewicht van maar liefst 9.550 ton.

2.Waterfront

Tegen een decor van een prachtig landschap is de Waterfront van Seattle een plaats van vertier, gezellige winkeltjes, heerlijke seafood restaurantjes en lange zomeravonden. De cruiseschepen en vissersboten zorgen voor een gezellige bedrijvigheid en het is dan ook heerlijk om langs de boulevard te wandelen of te fietsen.

3.Bremerton

Bremerton ligt aan de andere kant van de Elliot Bay en met de veerboot van Washington State Ferries is dit stadje eenvoudig te bereiken op slechts 35 minuten van downtown Seattle.

In Bremerton vind je het Puget Sound Navy Museum, maar kun je ook de oorlogsbodem USS Turner Joy Museum Ship bezoeken.

4.Pike Place Public Market

De Pike Place Market is een openbare farmers market met uitzicht op Elliott Bay. De markt opende op 17 augustus 1907 en is sindsdien een van de oudste doorlopende openbare boerenmarkten in de Verenigde Staten.

Het is de plaats waar veel kleine boeren, ambachtslieden en handelaren uit de wijde omgeving hun handel aanprijzen. Met meer dan 10 miljoen bezoekers per jaar is de Pike Place Market de populairste toeristische bestemming van Seattle.

5.International District

In Seattle is een grote Aziatische gemeenschap door de ligging aan de westkust. Het grote voordeel hiervan is dat het International District beschikt over zeer veel gezellige toko’tjes, restaurantjes en voetmassagesalons. Dit is de plek om sushi te gaan eten en om te genieten van de Aziatische cultuur.

6.Museum of Pop Culture

Het Museum of Pop Culture  behoort absoluut tot de highlights van Seattle, al was het alleen maar voor de vormgeving. Het museum werd in het jaar 2000 gestart door Microsoft co-founder Paul Allan. Het bijzondere gebouw vind je óf foeilelijk, óf je bent er weg van. In het museum vind je veel verzamelobjecten die zijn gewijd aan sciencefiction, popmuziek en popcultuur.

7.Bainbridge Island

Bainbridge Island is een stadseiland aan de andere zijde van Puget Sound. Met name na 1990 is de bevolking in aantal explosief gegroeid, toen het eiland verzelfstandigde en een aantrekkelijke woonplaats werd om de drukte van downtown Seattle te ontvluchten.

Op het eiland vind je diverse leuke musea en een flink aantal stadsparken.

8.Olympic Sculpture Park

Olympic Sculpture Park is een gratis openluchtpark langs de haven in Seattle waar je industriële kunstwerken kunt bezichtigen. Sommige stukken moderne kunst staan hier permanent, andere kunstwerken maken deel uit van wisselende exposities.

9.San Juan Islands

De San Juan eilanden liggen verspreid over de Puget Sound en zijn de bestemming voor een heerlijk uitstapje weg van de drukte van de stad.  De eilanden zijn per boot zowel vanuit Seattle als vanuit Vancouver bereikbaar. Elk eiland heeft een unieke mix van galerijtjes, zeevruchtenrestaurants en parken, waaronder het San Juan Island National Historic Park. Puget Sound is ook een gebied waar veel orka’s zwemmen, zodat de mogelijkheid bestaat dat je op een mooie show wordt getrakteerd tijdens je overtocht.

10.Mount Rainier National Park

Hoewel Mount Rainier National Park niet direct in het centrum van Seattle ligt, is een ritje van anderhalf uur voldoende om je diep in de ruige natuur van de staat Washington te brengen.

Als deel van de Cascade Mountains is Mount Rainier met een hoogte van 4.392 meter de hoogste berg in de omgeving. Aangezien Mount Rainier een actieve vulkaan is, wordt hij geacht de gevaarlijkste ter wereld te zijn vanwege de grote hoeveelheden ijs die een lahar (een pyroclastische wolk) kunnen veroorzaken. De berg is meestal in een mysterieus wolkendek gehuld, maar van kilometers afstand als baken zichtbaar. Lees meer over Mount Rainier National Park.

Ook zo'n reis als deze?

individuele autorondreis door West-Canada en Vancouver Island
Canada 18 DGN
vanaf 1315,-

Privé: West Coast Living

  • Trip naar Seattle
  • Salt Spring Island
  • First Nations cultuur
familiereis naar Vancouver Island
Canada 15 DGN
vanaf 3786,-

Privé: Avontuurlijk Vancouver Island

  • Ruige natuur
  • Zeekajakken
  • Wildlife spotten
groepsreis naar Vancouver Island
Canada 14 DGN
vanaf 3000,-

Privé: Vancouver Island en Sunshine Coast

  • Whale watching tour
  • Unieke oerbossen
  • Beren spotten