TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Highlights van Oregon, the Beaver State

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

Oregon is een Amerikaanse staat in het noordwesten van het land, precies onder de meest noordwestelijke staat Washington, niet te verwarren met de in het oosten gelegen stad Washington D.C. Oregon staat bekend om zijn prachtige natuur, de ruige kustlijn en authentieke cultuur. Het is dan ook niet voor niets een geliefde vakantiebestemming. Steden als Portland, Salem en Eugene zijn dan ook uitstekende uitvalsbases om de staat te gaan verkennen. Wij sommen de leukste en mooiste highlights van Oregon voor je op.

Highlights van Oregon

Portland

Portland is de grootste stad van Oregon en met een gezond eigenzinnig karakter is de sfeer er net even wat anders dan elders. De stad is een zeer geschikte bestemming voor kunst- en cultuurliefhebbers, maar staat ook bekend om zijn zeer gevarieerde culinaire opties. Verspreid door de stad zijn er talloze gezellige bistro’s, kleine authentieke restaurantjes en mooie stadsparken. Lees verder over de stad Portland.

Mount Hood

Mount Hood is een potentieel actieve stratovulkaan op zo’n honderd kilometer ten oosten van de stad Portland. Doordat je hier het hele jaar sneeuw vindt, is het een populaire bestemming om te skiën, snowboarden en te freestylen, het hele jaar door. Lees meer over Mount Hood.

Eugene

Eugene is een karakteristieke stad en een geliefde bestemming voor kunst-, muziek en cultuurliefhebbers. Met name tijdens de zomermaanden zijn er veel gezellige festivals, culinaire feesten en is er altijd wel iets te doen. En wanneer je de drukte van de stad even wilt ontvluchten is de omgeving prachtig. Lees meer over de highlights van de stad Eugene.

Pacific Crest Trail

De Pacific Crest Trail is een wandelroute die zich helemaal uitstrekt van de grens met Mexico tot aan de grens met Canada. Deze trial loopt ook langs de bergkammen van Oregon en biedt daarmee prachtige wandelmogelijkheden. Lees meer over de Pacific Crest Trail in Oregon.

Crater Lake National Park

Crater Lake in het gelijknamige Crater Lake National Park behoort absoluut tot de allermooiste highlights van Oregon. Het park ligt in het zuiden van Oregon en is waarschijnlijk een van de mooiste meren van de Verenigde Staten. Zowel tijdens de winter, wanneer de omliggende bergtoppen bedekt zijn met een pak sneeuw, als tijdens de zomers is het werkelijk kraakheldere meer een lust voor het oog, waar veel bezoekers op afkomen. Lees meer over Crater Lake National Park.

Willamette Valley

De Willamette Valley is een 240 kilometer lange vallei in de staat Oregon. Deze vruchtbare vallei strekt zich grofweg uit van Eugene in het zuiden tot de regio direct ten noorden van de stad Portland. Door de vruchtbare bodem is de vallei een wijnproeverswalhalla geworden. Meer dan 500 wijnhuizen zijn er in de vallei te vinden en de beste Amerikaanse wijnen vinden hier hun herkomst. Lees meer over de Willamette Valley.