TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Highlights van de Faeröer

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

Hoewel de Faeröer eilanden niet bijzonder groot zijn, maar wel bijzonder qua natuurschoon, zijn er ontzettend veel highlights te vinden. Verken bijvoorbeeld de vogelkliffen in het westen, of afgelegen dorpjes in het uiterste noorden of oosten. Ga op pad om de historie van de eilanden te ontdekken, of proef aan de lokale cultuur in de hoofdstad Torshavn. In dit blog zetten we een aantal highlights van de Faeröer eilanden voor je op een rijtje.

Highlights van de Faeröer eilanden

Hoewel de meeste mensen slechts een paar dagen op vakantie naar de Faeröer gaan en kiezen voor een combinatiereis Faeröer en IJsland, is er zoveel te zien, dat je er echt wel weken kunt vullen met mooi natuurschoon, wandelen en prachtige boottochten langs de grillige kusten. Ofwel, volop highlights!

De Vestmanna Bird Cliffs

Net buiten de baai van het plaatsje Vestmanna liggen de Vestmanna Bird Cliffs. Hier vaar je met een gegidste tour door smalle doorgangen tussen de torenhoge rotsen, vaar je langs 600 meter hoge kliffen, waar schapen op grazen, maar ook duizenden vogels bivakkeren, zoals papegaaiduikers, guillemots en stormvogels. Lees meer over de Vestmanna Bird Cliffs tour.

Het historische Kirkjabøur

Op een klein kwartiertje rijden vanuit de hoofdstad Torshavn ligt het historische Kirkjabøur. Dit dorpje dat slechts 80 inwoners telt is van groot historisch belang en is dan ook met recht een van de belangrijkste highlights van de Faeröer eilanden.

In Kirkjabøur vind je de ruïne van de Magnuskathedraal, een kerkje dat gebouwd werd rond het jaar 1300 en een van de oudste nog steeds bewoonde houten huizen ter wereld. Lees meer over  Kirkjabøur.

Nólsoy, de grootste kolonie stormvogels ter wereld

Het eiland Nólsoy ligt op zo’n 20 minuten met de veerboot van de hoofdstad Torshavn. Op het eiland is een van ’s werelds grootste stormvogelkolonies te vinden. Wel 50.000 koppels stormvogels, maar ook 30.000 paar puffins en 100 koppels zwarte guillemots hebben hier hun broedgronden.

Deze kolonies zijn uitsluitend met een avond-nachttour te bezoeken. Lees meer over het eiland Nólsoy.

De historische binnenstad van Tórshavn

Tinganes is een van de oudste delen van de stad en de geschiedenis gaat naar schatting terug tot het jaar 825. In dit stukje van de stad reis je terug in de tijd als je tussen de klein, oude huisjes met grasdaken loopt van het stadsdeel Reyn. Lees meer over het historische Tórshavn.

Mykines, vogelparadijs in het uiterste westen

Duizenden trekvogels landen jaarlijks in de zomer op de steile kliffen van Mykines. Puffins, guillemots, aalscholvers, alken landen op het eiland om daar te broeden. De morussen (een soort gent), ook wel de koning van Faeröers vogels, wordt alleen gevonden op Mykines. Lees hier meer over het eiland Mykines.

Bezoek het noordelijke Gjógv

Het idyllische dorpje Gjógv heeft slechts 52 inwoners en staat bekend om het prachtige omliggende landschap en de speciale natuurlijke haven.

In de omgeving vind je schitterende wandelmogelijkheden. Het omliggende landschap biedt veel gedenkwaardige wandelroutes. Lees meer over Gjógv en omgeving.

Het schilderachtige Saksun

Het plaatsje Saksun telt slechts 33 inwoners en wordt omringd door hoge bergen. Het dorpje ligt aan een lagune in de fjord. Wanneer je vanuit het dorpje langs de fjord naar de zee loopt, heb je schitterende uitzichten. Wel is het belangrijk de getijden in de gaten te houden. Lees meer over Saksun en omgeving.

Wandelen langs Sørvágsvatn/Leitisvatn, het grootste meer van de Faeröer

Sørvágsvatn/Leitisvatn is met recht een van de grootste highlights van de Faeroer eilanden. Een wandeling langs het meer brengt je uiteindelijk bij de Bøsdalafossur waterval die zich 35 meter naar beneden stort de Atlantische Oceaan in. Bijzonder aan het meer is dat het op een klif ligt. Lees hier meer over Leitisvatn en de wandeling langs het meer.

Viðareiði

Viðareiði is het meest noordelijke dorp van de Faroer eilandengroep en wordt zowel door locals als door toeristen beschouwd als een van de mooiste plekken van de hele eilandengroep. Gelegen in een 1,5 kilometer brede vallei met torenhoge bergen in het noorden en zuiden, is Viðareiði een prachtige bestemming met bijzonder goede wandelmogelijkheden. Lees meer over Viðareiði  en omgeving.

Prachtig wandelen op Suðuroy

Suðuroyis het meest zuidelijke eiland van de Faeroer en een geliefde vakantiebestemming van veel lokale bewoners. En dat is niet voor niets! Het eiland heeft bijzonder veel natuurschoon waar je goed kunt wandelen.

Hvannhagi is een prachtig en ongerept natuurgebied op het eiland Suðuroy en een goede gelegenheid om kennis te maken met de natuur aan de oostkant van het eiland. Met een schitterend uitzicht op de twee kleine eilanden Lítla Dímun en Stóra Dímun is Suðuroy een wandelparadijs. Lees meer over het eiland Suðuroy.

Slættaratindur, de hoogste berg van de Faeröer eilanden

De top van de berg Slættaratindur ligt op een hoogte van 880 meter en vanaf hier heb je uitzicht op alle omliggende eilanden. Gelegen in het noorden van het eialnd Eysturoy, is de berg een populaire bestemming voor outdoorliefhebbers die de berg willen bedwingen.

Op 21 juni, de langste dag van het jaar, is het een traditie om Slættaratindur te beklimmen en naar de midzomernachtzon te kijken. Lees meer over Slættaratindur.

Ook zo'n reis als deze?

Vakantiehuisjes op de Faeröer Eilanden
Faeröer 12 DGN
vanaf 1980,-

Relaxen op de Faeröer in vakantiehuisjes

  • Authentieke vakantiehuisjes
  • Prima wandelmogelijkheden
  • Bijzondere uitzichten
Autorondreizen Faeröer Eilanden
Faeröer 6 DGN
vanaf 1526,-

Flora en fauna op de Faeröer

  • Faeröerse cultuur
  • Vogelsrotsen
  • Wandelen
Faeröerreis Reis naar Faeröer op maat
Faeröer
vanaf ,-

Faeröerreis, geheel op maat samengesteld

  • Schitterende natuur
  • Eindeloos wandelen
  • Nordic cultuur