TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Hayden Valley

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

Hayden Valley is een subalpiene vallei, centraal gelegen in Yellowstone Park tussen Yellowstone Falls en Yellowstone Lake. Dit is de aangewezen plek om wildlife te gaan spotten in Yellowstone.

De vallei kenmerkt zich met prachtig groene met gras bedekte bodem, onderbroken door zacht glooiende hellingen en door de vallei stroomt de Yellowstone River.

Wanneer je door deze prachtige, uitgestrekte vallei rijdt, zie je waarschijnlijk kuddes bizons, hier en daar een paar elanden en soms een grizzly. Ook vind je hier veel watervogels, waaronder eenden en Canadese ganzen die zich vooral ophouden aan de oevers van de Yellowstone River.

Er zijn een aantal stops langs de Hayden Valley, met uitzichtpunten aan beide kanten van de weg. De Yellowstone River ligt aan de oostkant van de rijweg. Ook zijn er verschillende wandelingen door het prachtige landschap met panoramische uitzichten over de vallei.

Yellowstone Lake

De Hayden Valley werd eens gevuld door het water van Yellowstone Lake. Het was toen een arm van het meer. Hierdoor liggen er zeer fijnkorrelige sedimenten in de vallei die tot 13 duizend jaar geleden met een gletsjer was bedekt. Deze zeer fijne ondergrond zorgt ervoor dat de neerslag zeer langzaam wegzakt in de bodem en hierdoor is het laagst gelegen deel van de vallei moerasachtig en groeien er weinig bomen.

De Hayden Valley loopt in noord-zuidrichting door het park en beslaat een oppervlakte van ongeveer 130 vierkante kilometer. Het grootste deel van het park ligt ten westen van de Yellowstone River. De enige doorgaande weg door de vallei is de Grand Loop Road langs de westelijke oever van de rivier.

Delicate natuur Hayden Valley

De Hayden Valley is een uitstekende habitat voor wildlife waar bizons, elanden, grizzlyberen, coyotes en een groot aantal kleinere zoogdieren en vogels voorkomen. Om deze habitat te beschermen en te voorkomen dat het wild wordt verstoord, is het in de vallei verboden de wandelpaden te verlaten. Er zijn slechts twee wandelroutes beschikbaar: de Hayden Valley Trail en de Mary Mountain Trail.

De Hayden Valley Trail loopt langs de rivier aan de oostkant van de vallei, terwijl de Mary Mountain Trail aan de noordrand van de vallei langs Alum Creek loopt op weg naar de Canyon Lake Road. In alle rivieren, kreken en vijvers in de vallei is het verboden om te vissen.

Ook zo'n reis als deze?

camperreizen naar Canada en Amerika
Verenigde Staten 26 DGN
vanaf 1823,-

Parken van Canada en VS

  • Nationale Parken
  • Spectaculaire geisers
  • Diepblauwe gletsjermeren
autorondreis door West-Canada
Canada 17 DGN
vanaf 1905,-

Privé: Surprising Alberta

  • Nationale parken
  • Uitgestrekte prairies
  • Columbia Icefield
camperreizen naar Canada 5
Canada 22 DGN
vanaf 1605,-

Privé: Classic Explorer

  • Whale watching
  • Diepblauwe gletsjermeren
  • Wildlife spotten