TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Eugene, Oregon

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

Eugene is een relatief kleine, maar bruisende stad in de Amerikaanse staat Oregon en heeft ruim 150 duizend inwoners. Het centrum van de stad is een levendige gemeenschap, waar kunst, culinaire hoogstandjes en andere culturele activiteiten zijn voortgekomen uit een ruim palet van verschillende culturele achtergronden.

De stad kent een rijke geschiedenis die teruggaat naar de eerste lokale indianenstammen. Tijdens de koloniale tijd mengden Franse bonthandelaars zich met de lokale bevolking, gevolgd door de Anglo-Amerikaanse kolonisten. In de twintigste eeuw ontstond er ook een Zuid-Amerikaanse en een Aziatische gemeenschap in de stad.

Deze smeltkroes van culturen heeft uiteindelijk een zeer actief en gevarieerd cultureel leven opgeleverd, waardoor de stad een geliefde bestemming is voor kunst-, muziek en cultuurliefhebbers. Met name tijdens de zomermaanden zijn er gezellige festivals, culinaire feesten en is er altijd wel iets te doen.

Highlights in en om Eugene, Oregon

Niet alleen de stad Eugene zelf is een mooie bestemming, ook de omgeving is prachtig met bijzonder veel natuurschoon.

University of Oregon

De University of Oregon is een van de leidende onderzoeksuniversiteiten in de Northwest en heeft een lange geschiedenis. Het Deady Hall pand was het eerste pand waarin de universiteit was gevestigd en dateert uit 1876. De historische panden van de oude universiteit zijn tijdens de zomer met een rondleiding te bezichtigen.

Jordan Schnitzer Museum of Art

Het Jordan Schnitzer Museum of Artis gevestigd op de campus van de University of Oregon. Het mueseum heeft een standaard collectie van 3700 kunstrelikwieën en heeft doorlopend wisselende exposities van bijvoorbeeld Aziatische kunst of Amerikaanse kunst.

McKenzie River

Met weelderige groene bossen die in de herfst prachtig kleuren tijdens de Indian Summer, is de riviervallei van de McKenzie River de moeite waard om te bezoeken. De door een gletsjer gevoede McKenzie River zorgt voor staalblauw water dat stroomt door de Cascade Mountains naar de Willamette Valley en stort zich over meerdere watervallen.

Tijdens de heerlijke zomers biedt het heldere water een perfecte gelegenheid voor whitewater rafting of vliegvissen. Voor degenen die liever droog blijven, zijn er talrijke wandel- en mountainbike routes beschikbaar. Kies bijvoorbeeld voor de O’Leary Loop Trail,  een zeer gewaardeerd traject door de IMBA, de International Mountain Bike Association.

Oakridge

Rijd door het Aufderheide deel van de West Cascades Scenic Byway, die de McKenzie River-regio verbindt met de Oakridge-Westfir. Onderweg rijd je door kilometers uitgestrekte oerbossen. Oakridge kenmerkt zich met mooie bergmeren en kristalheldere watervallen die eenvoudig bereikbaar zijn.

Breng bijvoorbeeld een warme zomerdag door om te kajakken over het ongerepte Waldo Lake, bezoek dan Oregon’s tweede hoogste waterval (87 meter), de Salt Creek Falls.

Willamette Valley

De Willamette Valley is een 240 kilometer lange vallei die wordt omgeven door hoge bergen. In deze vallei woont 70% van de bevolking van de hele staat Oregon, aangezien Portland, Eugene en Salem in de vallei liggen.

Dit belangrijke deel van de staat wordt ook wel Oregon Wine Country genoemd, vanwege de meer dan 500 wijnboerderijen die hier een belangrijk deel van de economie en cultuur uitmaken.

Het zachte klimaat en de decors die aan Van Gogh doen denken, maken de Willamette Valley een populaire bestemming voor een roadtrip door de vallei.

Lane County Historical Museum

Het Lane County Historical Museum is een indrukwekkend museum waar een doorlopende tentoonstelling is te zien over de Oregon Trail, een beroemde route die van oudsher door migranten werd gebruikt.