TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Denali National Park: Alaska’s laatste wild west wildernis

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

Denali National Park is voor veel toeristen het hoogtepunt van hun avontuur in Alaska. En dat is natuurlijk niet vreemd! Denali National Park biedt de grootste kansen om wildlife te zien. Hier zie je grizzlies, elanden, kariboes, lynxen, vossen, en als je geluk hebt zelfs wolven.

Op heldere dagen heb je als extra bonus een schitterend uitzicht op Mount McKinley (6.194 m), de hoogste berg van heel Noord-Amerika.

Hoewel je het grootste deel van Alaska kan ervaren vanaf de autostoel, is het bij Denali zeker de moeite waard om achter je stuur vandaan te kruipen en het avontuur aan te gaan. Het vluchtige zomerseizoen, de enorme populariteit en de regelgeving om het park te beschermen, vergen echter wel een beetje voorbereiding als je van je bezoek een echt succes wilt maken. Volg de volgende tips op om je bezoek aan Denali Park, Alaska onvergetelijk te maken.

Wanneer naar Denali National Park?

Denali kan je het best bezoeken tussen eind juni en eind augustus. Houd er rekening mee dat ondanks de koele, bewolkte omstandigheden en soms wat motregen, de campings vol kunnen zijn, dat de weg vol is met pendelbussen en dat je bij de entree over de koppen kunt lopen. Maak je echter niet druk, want eenmaal in het park waaieren al die toeristen uit over het park en is het weer rustig.

Tip: als je eind september het park bezoekt, zijn de grote massa’s mensen verdwenen, zijn er ook een stuk minder muggen, de hemel klaart meer op en het schitterende bladerdek van de Indian Summer is oogverblindend. De dag is echter kort, want vanaf half september rijden de pendelbussen niet meer.

Wat neem je mee?

Verwacht niet dat je met een korte broek, een polo en een heuptas met camera voldoende bent uitgerust om Denali te bezoeken. Een beetje expeditie outfit is wel vereist. Bereid je bijvoorbeeld goed voor op de muggen. Draag bij voorkeur kleding met lange mouwen en broekspijpen.

Houd er ook rekening mee dat je afgezonderd van het kleine winkeltje het Wilderness Access Center, geen levensmiddelen meer te koop zijn. Eten en drinken, batterijen voor je camera en dat soort zaken, moet je dus van elders meenemen, bijvoorbeeld vanuit Anchorage of Fairbanks. Gebruik deze checklist voordat je Denali bezoekt.

Reserveren

Voordat je naar Denali gaat, zorg dan dat je zeker bent van een plaats op een camping of in de pendelbus het park in. Dit kun je doen via het Denali National Park Reservation Service. De campings in de regio moet je echt ver van tevoren reserveren, want die zijn enorm populair. Ga je hier op de bonnefooi naartoe, dan is de kans vrijwel zeker dat je een teleurstelling te verwerken krijgt.

65% van de plaatsen in de pendelbussen zijn vooraf te reserveren, de overige 35% kan ter plekke maximaal twee dagen van tevoren worden geboekt.

Met deze tips maak je je bezoek aan Denali National Park een succes!

Ook zo'n reis als deze?

Autoreis Alaska en Yukon Combinatiereis met huurauto Yukon en Alaska
Alaska 21 DGN
vanaf 3594,-

Alaska en Yukon Helemaal

  • Nationale parken
  • Wildlife spotten
  • Bergen en gletsjers
fly-en-drive rondreis door Alaska
Alaska 22 DGN
vanaf 4802,-

Avontuurlijk Alaska

  • Goudzoekerscultuur
  • Bergen en gletsjers
  • Nationale parken
Rondreis Nationale parken van Alaska Range
Alaska 15 DGN
vanaf 2474,-

Nationale parken van Alaska

  • Nationale parken
  • Wildlife spotten
  • Wandelen