TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Crater Lake National Park

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

Crater Lake in het gelijknamige Crater Lake National Park ligt in het zuiden van de Amerikaanse staat Oregon en is waarschijnlijk een van de mooiste meren van de Verenigde Staten. Zowel tijdens de winter, wanneer de omliggende bergtoppen bedekt zijn met een pak sneeuw, als tijdens de zomers is het prachtige meer een lust voor het oog, waar veel bezoekers op afkomen.

Crater Lake ligt in een oude krater van een vulkaan en er zijn geen rivieren of beken die het meer ontsluiten van de omgeving. Al het water in het meer wordt dus aangevuld en afgevoerd door enerzijds smeltwater en neerslag en anderzijds verdamping. Met een diepte van 594 meter is het kraakheldere meer het diepste van heel de VS.

Klimaat bij Crater Lake

In de omgeving van Crater Lake is er sprake van een subalpien klimaat, maar door de hoge ligging is er ook sprake van een zeldzaam droog zomertype. De zomertemperaturen lopen in juli op tot zo’n 20 graden gemiddeld.

De winters zijn echter koud en geven bijzonder veel neerslag met soms wel twaalf meter sneeuw totaal per jaar. Tijdens de wintermaanden daalt de temperatuur tot gemiddeld zo’n min zeven graden.

Wintersport in Crater Lake National Park

Gelegen in de Cascade Mountains is de omgeving van Crater Lake een van de meest beboste bewoonde plaatsen in de Verenigde Staten. Elke winter testen geoefende skiërs, langlaufers en snow-shoeërs hun vaardigheden op een 50 kilometer lange driedaagse lus langs de rand van Crater Lake.

Je hoeft geen topatleet te zijn om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de pistes, bossen en het meer. En wanneer na de winter alle sneeuw eenmaal smelt, dan verschijnt er een prachtig landschap met het kraakheldere Carter Lake als blauwe parel in het midden.

Rim Drive

Rim Drive is de 53-kilometer lange route die rond het meer leidt. Deze ‘scenic drive’ geeft prachtige uitzichten over het meer en de adembenemende en vooral gevarieerde omgeving. Nog mooier is om een paar fietsen te huren en een dag de tijd te nemen voor de route.

Een bezoek aan Crater Lake National Park in Oregon is uitstekend te combineren met een bezoek aan de stad Eugene. Die op zo’n tweeënhalf uur rijden afstand ligt.