TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Cape Breton Highlands National Park

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

Cape Breton Highlands National Park is een van de meest betoverende plaatsen van Canada, waar de bergen de zee ontmoeten. Wanneer je een van de mooiste roadtrips van Canada aflegt, de Cabot Trail, dan doorkruis je ook het Cape Breton National Park.

Natuur in Cape Breton Highlands National Park

Op Cape Breton Island lopen kleine riviertjes door de miljoenen jaren oude rotsgesteenten en is de bodem bedekt met weelderige bossen die zich hebben gevormd onder invloed van het koele, vochtige zeeklimaat.

Het robuuste landschap van Cape Breton Highlands National Park biedt een unieke mix van flora en fauna die je nergens anders in Canada aantreft. In het park komen enkele tientallen bedreigde dieren- en plantensoorten voor, net zoals oerbossen die wereldwijd beschermd worden.

Door de unieke ligging en de klimaten die er op Cape Breton voorkomen, zijn er zelfs kleine hoeveelheden arctische plantjes gevonden die zijn overgebleven na de laatste ijstijd.

Cabot Trail

Langs de beroemde Cabot Trail zijn er tal van uitkijkpunten. In het park zijn dat bijvoorbeeld de uitzichtpunten van de French Mountain en MacKenzie Mountain nabij het plaatsje Pleasant Bay en North Mountain vlak ten noorden van het park.

Deze bergen bieden onvergetelijke vergezichten over de ruige kustlijn, op de vissersboten in de Golf van St. Lawrence en de paarse huizen Cape Smokey. Al wandelend door de prachtige natuur, let dan zeker op of je elanden en bald eagles kunt spotten. Vanaf de kliffen is het ook goed mogelijk dat je grienden of dwergvinvissen ziet zwemmen in de zee.

Wandelen in het park

In het park zijn 26 wandelroutes uitgezet. Deze zijn allemaal redelijk tot zeer goed onderhouden en dus over het algemeen goed begaanbaar. Soms kan het na flinke regen wat modderig zijn. Onder de wandelroutes zijn pittige uitdagingen, maar ook eenvoudige wandelingen voor gezinnen. De meest bekende is de Skyline Trail.

Kamperen in het park

In Cape Breton Highlands National Park zijn er zes campgrounds beschikbaar waar je kan kamperen. In het park zijn er volledig uitgeruste tenten beschikbaar, maar ook hybride ‘huisjestenten’.

Hoe kom je bij het park?

Vanuit Halifax rijd je richting het noorden via Truro en New Glasgow naar Cape Breton Island. Rijd op Cape Breton naar het centraal gelegen plaatsje Baddeck. Volg vanaf daar de route van de Cabot Trail tégen de klok in. In het noordelijke deel van het eiland ligt het park.

Ook zo'n reis als deze?

groepsreis door Oost-Canada indian summer
Canada 15 DGN
vanaf 4080,-

Atlantic Canada: Indian Summer

  • Indian Summer
  • Kleine vissersdorpjes
  • First Nations cultuur
autorondreis door Oost-Canada
Canada 18 DGN
vanaf 3159,-

Privé: Cape Breton, Newfoundland en Labrador

  • Schilderachtige vissersdorpjes
  • De Cabot Trail
  • Wildlife en vogels spotten
rondreis door Oost-Canada
Canada 15 DGN
vanaf 2376,-

Privé: Maritiem Oost-Canada

  • Schilderachtige vissersdorpjes
  • Rijke historie
  • Bay of Fundy