TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Cabot Trail, Cape Breton Island

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

De Cabot Trail is een van Canada’s mooiste roadtrips in het oosten van het land. Deze prachtige route ligt op Cape Breton Island, het noordelijke deel van Nova Scotia. De weg slingert zich langs steile kliffen, langs prachtige rotsen en onderweg heb je de mooiste uitzichten over de Bay of Saint Lawrence en de Atlantische Oceaan.

Langs de route zijn talloze mooie stops mogelijk, waarbij je uitzicht hebt tot de horizon. Met een beetje geluk zie je ver beneden je vanaf de klif een paar walvissen zwemmen. Deze roadtrip in Oost-Canada is met kop en schouders het mooiste wat Cape Breton Island te bieden heeft.

In dit blog zetten we een aantal mooie stops langs de route voor je op een rijtje.

Mooie stops langs de Cabot Trail

Om het optimale uit je roadtrip te kunnen halen, is het verstandig om er 2-4 dagen voor uit te trekken. Het advies is om de route tegen de klok in te rijden. Dit advies wordt gegeven omdat je bij het maken van foto’s dan geen last hebt van passerend verkeer.

Voor deze beschrijving wordt het stadje Baddeck als vertrekpunt aangehouden.

Baddeck

Baddeck is een klein, onbetekenend plaatsje in het midden van Cape Breton Island. In dit kleine gehuchtje werd in 1875 een uitvinding gedaan die de wereld voorgoed zou veranderen. Alexander Graham Bell, de uitvinder van de telefoon, had hier een vakantiehuis. Op de plaats van zijn huis werd een museum gebouwd, waarmee hij nog altijd geëerd wordt.

Uisge Ban Waterfall Hike

Vlak buiten het plaatsje Baddeck kun je prachtig wandelen. De Uisge Ban (spreek uit als Ishkaban) is een van de mooiere wandelroutes langs de Cabot Trail en met een drie kilometer lange route leidt het pad naar een mooie waterval.

Langs het pad is vrijwel alles met mos bedekt. De waterval stort zich in drie verdiepingen zo’n zestien meter omlaag.

Ingonish Beach

Ingonish Beach is een bijzonder strand. Wanneer je hier tijdens vloed aankomt, zal je denken dat je voor de gek bent gehouden. Bij hoogtij ligt de kust hier namelijk vol met prachtige ronde keien. Bij eb verschijnt er echter een heerlijk zandstrand, waar het heerlijk vertoeven is op warme zomerdagen.

Middle Head Trail

Helemaal in het uiterste oosten van Cape Breton Highlands National Park, ligt het begin van de Middle Trail Head. Deze wandeling van 3,8 kilometer door bossen en weiden loopt helemaal naar de hoge kliffen, waar je wordt beloond met een geweldig uitzicht op Ingonish Beach aan de rechterkant en de Cabot Trail aan de linkerkant. De wandeling neemt ongeveer twee uur in beslag.

Walvissen spotten met de Zodiac bij Ingonish

Bij het plaatsje Ingonish sla je rechtsaf naar Warf Road. Aan het einde kom je terecht op een vakantiepark uit, maar hier kun je ook met een Zodiac de zee op om walvissen te gaan spotten. Overigens zijn er op heel veel plaatsen langs de Cabot Trail op Cape Breton Island aanbieders van walvistours. Mocht je dat elders willen doen dan is daar ruimschoots gelegenheid voor.

White Point

Om bij White Point te geraken moet je de Cabot Trail een klein stukje verlaten. Dit doe je door bij Neils Harbour af te slaan. Bij White Point vind je het ‘graf van de onbekende zeeman’. Er zijn hier schitterende wandelroutes langs de torenhoge kliffen waar je mooie uitzichten hebt over de uitgestrekte zee.

Pleasant Bay

Pleasant Bay ligt aan de westelijke zijde van Cape Breton. Dit gezellige vissersdorpje heeft een klein haventje waar vissers af en aan varen om hun vangsten te verwerken en waar walvistours de zee op gaan.

Zeker als het lekker weer is kun je op de parkeerplaats heerlijk picknicken en genieten van het uitzicht.

Skyline Trail

De Skyline Trail wordt ook wel ‘één van de mooiste wandelroutes van Canada’ genoemd. De legendarische Skyline Trail is een wandeling door het westelijke deel van Cape Breton Highlands National Park.

Vooral karakteristiek aan de wandeling zijn de ‘staircases’ met de ‘decks’. Dit laatste stuk van de wandelroutes ligt bovenaan een klif. Vanaf deze klif heb je uitzicht op de eindeloze zee en de meanderende Cabot Trail langs de rand van het eiland.

Vanaf de Skyline Trail kun je er voor kiezen om terug te reizen naar Baddeck in het binnenland of om langs de westelijke kant van het eiland terug te rijden naar het vasteland van Nova Scotia. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om vanuit de stad Sydney met de veerboot naar Newfoundland te gaan en daar bijvoorbeeld Gros Morne National Park te bezoeken.

Ook zo'n reis als deze?

rondreis door Oost-Canada
Canada 15 DGN
vanaf 2376,-

Privé: Maritiem Oost-Canada

  • Schilderachtige vissersdorpjes
  • Rijke historie
  • Bay of Fundy
autorondreis door Oost-Canada
Canada 18 DGN
vanaf 3159,-

Privé: Cape Breton, Newfoundland en Labrador

  • Schilderachtige vissersdorpjes
  • De Cabot Trail
  • Wildlife en vogels spotten
groepsreis door Oost-Canada indian summer
Canada 15 DGN
vanaf 4080,-

Atlantic Canada: Indian Summer

  • Indian Summer
  • Kleine vissersdorpjes
  • First Nations cultuur