TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

10 Bezoekerstips Yellowstone National Park

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

Een bezoek aan Yellowstone National Park is natuurlijk een bucketlist ervaring bij uitstek. De prachtig gekleurde geisers, de mud pots, de uitgestrekte valleien en het vele wildlife maken het park tot een populaire vakantiebestemming. Met de volgende praktische bezoekerstips Yellowstone National Park veraangenaam je je bezoek zo veel mogelijk, voor jezelf en de unieke natuur in het park. Neem deze adviezen dan ook ter harte en draag bij aan de duurzaamheid van het park.

Bezoekerstips Yellowstone National Park

Of je nu de Hayden Valley bezoekt, het Lower Geyser Basin of de mudpots van Yellowstone, met deze tips ga je met respect om met de natuur.

1.Kijk uit met stoppen

Wanneer je wildlife van dichtbij ziet, ben je geneigd bovenop de rem te gaan staan, om te fotograferen/filmen, ofwel om de dieren de ruimte te geven. Zorg dat je voortdurend goed op de hoogte bent van het verkeer om je heen, zodat je tijdig kunt remmen zonder kop-staartbotsingen. Stop bij voorkeur op een pull out (een parkeerhaven) langs de weg en kijk op gepaste afstand.

2.Geef dieren de tijd

Geef het wildlife de tijd. Wanneer er dieren de weg oversteken of op de weg staan, houd dan een gepaste afstand, zodat de dieren rustig kunnen oversteken. Ook kan het voorkomen dat dieren plots de weg opschieten. Houd daarom een maximum snelheid aan en wees voortdurend alert.

3.Let op waar je mag stoken

Kampvuren zijn uitsluitend toegestaan op aangewezen plekken op parkcampings, op sommige picknickplaatsen en specifieke campingplaatsen. Vraag lokaal naar de regelgeving en de toegestane plekken.

4.Benader geen wilde dieren

Houd altijd een gepaste afstand van de wilde dieren. Het is verplicht altijd een afstand van ten minste 100 meter van beren en wolven vandaan te blijven. Voor bizons, elanden en andere dieren is een minimum afstand van 25 meter vereist. Ongeacht de afstand, wanneer een dier zijn gedrag verandert door jouw aanwezigheid, dan ben je te dichtbij.

5.Voer geen wilde dieren

Alle wilde dieren, dus ook vogels, eekhoorns en coyotes zijn zelf in staat zichzelf te voorzien van voldoende voedsel. Het is dan ook ten strengste verboden om de dieren te voederen. Ook het achterlaten van vuil en voedselresten is dan ook niet gewenst. Neem dus al je eigen afval mee en bewaar voedsel in een container die bestand is tegen het geweld van beren.

6.Blijf op aangewezen paden en boardwalks

Verlaat absoluut niet de paden en boardwalks, aangezien de grond rond de geisers bijzonder teer en dun is. In het verleden zijn er zo bezoekers levend verbrand. Houd kleine kinderen altijd aan de hand en wijs ze op de risico’s.

7.Vermijd waterpartijen

Meertjes en beekjes in het park kunnen onberekenbaar en bedrieglijk koud zijn. Neem geen risico’s tijdens het vissen, waden of oversteken. Zwemmen is onveilig en verboden in veel gebieden.

8.Wees alert op beren

Wanneer je de paden volgt, wees je ervan bewust dat er altijd beren in de buurt kunnen zijn. Loop bij voorkeur in een groep en maak voldoende geluid om beren af te schrikken. Ren in geen enkel geval weg voor een beer. Draag bear spray met je mee en zorg dat je weet hoe je dit veilig moet gebruiken.

9.Weet waar je hulp moet vragen

Het is altijd verstandig voor je bezoek aan het park even inlichtingen in te winnen bij een vistors center. Wanneer er medische hulp nodig is, kun je dan adequaat reageren.

10.Vermijd het gebruik van een mobiele telefoon

Bij Grant, Canyon, Mammoth Hot Springs en Old Faithful is er mobiele telefoonservice beschikbaar, maar het verzoek is om in het park het mobiele netwerk uit te schakelen uit respect voor de natuur van Yellowstone National Park.

Ook zo'n reis als deze?

camperreizen naar Canada en Amerika
Verenigde Staten 26 DGN
vanaf 1823,-

Parken van Canada en VS

  • Nationale Parken
  • Spectaculaire geisers
  • Diepblauwe gletsjermeren
Autorondreis Alberta en BC
Canada 14 DGN
vanaf 1227,-

Privé: Autorondreis Alberta en BC in Vogelvlucht

  • Rocky Mountains
  • Diepblauwe gletsjermeren
  • Nationale parken
autorondreis door West-Canada
Canada 17 DGN
vanaf 1905,-

Privé: Surprising Alberta

  • Nationale parken
  • Uitgestrekte prairies
  • Columbia Icefield