TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Beste periode om Alaska te bezoeken

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

De beste periode om Alaska te bezoeken zijn toch wel de zomermaanden, tenzij je natuurlijk op zoek bent naar de ultieme wintervakantie. Hoewel het weer aan de kust onstuimiger is dan in het binnenland, is half-mei tot half-september verreweg de beste tijd voor je vakantie naar Alaska.

Tijdens deze periode ben je er vrijwel van verzekerd dat je leuke excursies kunt doen, zoals bijvoorbeeld een mini-gletsjercruise of whale watching tour. Ook profiteer je natuurlijk van de noordelijke ligging van Alaska, waardoor je op 21 juni maar liefst 19 uur daglicht hebt en in Fairbanks zelfs 21 uur! In de Alaskan Panhandle, die aanzienlijk zuidelijker ligt, is dat nog steeds zo’n 18 uur.

Van eind mei tot eind juli wordt het zelfs nooit helemaal donker en schemert het ’s nachts een klein beetje.

Het weer in Alaska

Over het algemeen regent het in Alaska net zo vaak als in Nederland. Mei is de droogste maand met 25% kans op neerslag op een gemiddelde dag. Naarmate de zomer verstrijkt neemt de neerslagkans toe naar zo’n 50% in augustus. Natuurlijk is het langs de zuidkust aanzienlijk wisselvalliger door de invloed van de zee.

De temperaturen tijdens het zomerseizoen zijn verrassend aangenaam, zeker in het binnenland, waar het tijdens een zomerse dag makkelijk tot 25 graden of hoger kan oplopen. Naarmate je vroeger in het voorjaar bent of later in het seizoen, dan zijn de temperaturen lager en de nachten met name in het binnenland flink frisser. Bekijk het actuele weer in Alaska.

Wat is de beste periode om Alaska te bezoeken?

Alles samengevat is de beste tijd om naar Alaska te reizen tussen half juni en half juli. Natuurlijk kan niet iedereen tussen die data naar Alaska op vakantie en moet je wel eens concessies doen. Het weer in Alaska is nu eenmaal lastig voorspelbaar, zeker aan de kust. Het is dus verstandig om onze kledingadviezen voor Alaska niet in de wind te slaan.

Muggen in Alaska

In Alaska heb je veel wetlands op de toendra en ook veel stilstaand water in meren. Je kan dus rekenen op flinke aantallen muggen. Wil je deze echt vermijden? Kom dan later in het seizoen, dus begin of half augustus, dan heb je een grotere kans dat de meeste als dood zijn gevroren door de eerste nachtvorst. Natuurlijk is de consequentie dat het overal al aanzienlijk frisser is, zeker ’s nachts.

Ook zo'n reis als deze?

fly-en-drive rondreis door Alaska
Alaska 22 DGN
vanaf 4802,-

Avontuurlijk Alaska

  • Goudzoekerscultuur
  • Bergen en gletsjers
  • Nationale parken
autorondreis door Alaska Kenai Gletsjer
Alaska 19 DGN
vanaf 3086,-

Fascinerend Alaska

  • Nationale parken
  • Beren spotten
  • Fjorden en gletsjers
Autorondreis Alaska en Yukon denali national park
Alaska 18 DGN
vanaf 2541,-

Highlights van Alaska en Yukon

  • Uitgestrekte toendra's
  • Wildlife spotten
  • Noordelijke cultuur