TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Alberta, Canada: de 10 mooiste plekken om te bezoeken

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

De provincie Alberta is misschien wel het mooiste deel van Canada. Het adembenemende landschap staat garant voor de mooiste vakantiefoto’s en het zal niet de eerste keer zijn dat reizigers bij terugkomst garanderen ooit terug te gaan.

Wij zetten de twaalf mooiste plaatsen van Alberta voor je op een rijtje.

De mooiste plaatsen in Alberta, Canada

1. Lake Louise

Lake Louise is met kop en schouders het meest gefotografeerde meer van Canada en dat is niet voor niets! Gelegen op ongeveer een uur rijden ten oosten van de stad Banff vind je het mysterieuze grijsblauwe water van Lake Louise. En vergis je niet, de kleur van het water is precies zoals op de ansichtkaarten.

Huur hier een kano bij het Lake Louise Boathouse of ga heerlijk wandelen op de mooie paden langs het meer. Een van de meest populaire wandelingen is de route van langs het meer naar boven langs de berg naar de Lake Agnes Tea House. Bij deze wandeling heb je schitterende uitzichten over het meer.

2. Banff

Banff is een heerlijk bergstadje waar 365 dagen per jaar een vakantiesfeer hangt. De historische charme, de levendige Avenues en de gezellige horeca maken Banff tot een geliefde vakantiebestemming.

Neem in Banff de gondel naar Sulphur Mountain en geniet daar van een adembenemend uitzicht over de Banff Townsite en de omliggende vallei of bezoek de lokale hotsprings. Daarnaast zijn er accommodaties en restaurants in elke prijsklasse en zit je natuurlijk in een prachtige omgeving: Banff National Park, tevens het oudste nationale park van Canada.

3. Maligne Canyon

Gelegen vlak buiten het stadje Jasper is Maligne Canyon het hele jaar door prachtig om te bezoeken. In de lente, zomer en herfst is de canyon omgeven met weelderige groene bomen en het uitzicht op de waterval is zowel in de zomer als in de winter prachtig. In de winter zie je hier prachtige ijsformaties. Realiseer je dat het water dat hier door de kloof stroomt afkomstig is uit een nabijgelegen meer, Medicine Lake, en hiernaartoe is komen stromen door een ondergronds grottenstelsel.

4. Maligne Lake

Maligne Lake heeft het beste van alles: kristalhelder water, torenhoge gletsjers en het pittoreske Spirit Island, dat je ongetwijfeld al wel eens op een foto hebt zien staan. De meest logische keuze is om een lake cruise te maken, maar onze tip is om een kajak te huren en zelf op pad te gaan. Ga bij voorkeur vroeg in de morgen hiernaartoe om de grote drukte te ontlopen en bovendien vergroot je je kansen om wildlife te kunnen spotten.

5. Moraine Lake / Larch Valley

Moraine Lake is een werkelijk diepblauw meer, vlakbij Lake Louise. Het meer is gelegen in de Valley of the Ten Peaks en wordt omgeven door torenhoge bergtoppen. Hier in de omgeving kun je prachtig wandelen langs de zijde van het meer en voor de gevorderde wandelaars zijn hier prachtige uitdagende routes te vinden. Ook in de herfst is het hier prachtig om te wandelen. Wandel naar de Larch Valley en omgeef jezelf met de wilde bloemen en gouden bladeren. In een woord: heerlijk!

6. Two Jack Lake

Vlak ten noorden van Banff ligt Two Jack Lake, een klein meer dat aan het oostelijke uiteinde grenst aan Lake Minnewanka. Hier zie je spectaculaire roze en paarse zonsondergangen en kraakheldere reflecties van de bergen in het water. Als je Two Jack Lake bezoekt staat de tijd even stil!

Zowel ’s morgens als ’s avonds een zeer aangename plek om lekker te gaan zitten lezen of om een huwelijksaanzoek te doen.

7. Athabasca Falls

Als de krachtigste waterval van Alberta, Canada is Athabasca Falls een absolute kroonjuweel van Jasper National Park. De watervallen die zich met donderend geweld door een kalkstenen kloof storten ligt op steenworp afstand van de Icefields Parkway, de beroemde weg tussen Banff en Jasper.

Rondom de Athabasca Falls zijn diverse uitkijkplatforms om de watervallen te bekijken. Zorg ervoor dat je op de paden blijft, want de rotsen zijn spekglad.

8. Sunwapta Falls

Een andere waterval is de Sunwapta Falls die niet zo zeer bekendheid heeft vanwege de hoogte, maar vanwege de sterke kracht. Voor het beste uitzicht steek je de loopbrug over die boven de waterval zelf hangt.

Deze waterval kun je het best bezoeken in het voorjaar, wanneer de sneeuw smelt en de waterstroom op zijn hoogtepunt is.

9. Johnston Canyon

De Johnston Canyon is zowel in de zomer als in de winter een schitterende plek om te bezoeken. De kloof die is uitgehouden in de kalksteen biedt in de zomer een prachtig inkijkje in het werk van de natuur.

Tijdens de winter is al het water bevroren en kun je hier prachtig wandelen over het ijs in de kloof.

10. Peyto Lake

De foto’s van Peyto Lake zijn niet het resultaat van goede Photoshop vaardigheden. Nee, het water is echt zó blauw. Het meer krijgt, net als alle andere gletsjermeren, zijn intense kleuren van het glaciale rotsbloem dat blijft zweven in het water. En dat is zo mooi dat we er geen genoeg van kunnen krijgen.

Ga naar de Bow Summit voor het beste uitkijkpunt over het meer. Bezoek deze plek bij voorkeur ’s morgens of aan het einde van de middag om de grote drukte te ontlopen.

Eigenlijk zijn de hoogtepunten van Alberta, Canada niet eenvoudig op te sommen. Er zijn simpelweg te veel prachtige plekken. Ook de prairies, ten oosten van de Rockies, hebben mooie plekken, zoals bijvoorbeeld het schilderachtige Dinosaur Provincial Park. 

Ook zo'n reis als deze?

Groepsreis door West-Canada en Vancouver Island
Canada 14 DGN
vanaf 3000,-

Privé: Canadian Lakes, Mountains en Wildlife

  • Beren spotten
  • Whale watching
  • Diepblauwe gletsjermeren
camperrondreis door West-Canada
Canada 21 DGN
vanaf 1770,-

Privé: Het Beste van het Westen

  • Nationale parken
  • Wildlife spotten
  • De ruige Rockies
camperreizen naar Canada en Amerika
Verenigde Staten 26 DGN
vanaf 1823,-

Parken van Canada en VS

  • Nationale Parken
  • Spectaculaire geisers
  • Diepblauwe gletsjermeren