TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

8 Highlights van Yellowstone National Park

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

Yellowstone National Park is natuurlijk een populaire bestemming. Van de vele nationale parken in de Verenigde Staten is Yellowstone wellicht een van de meest populaire. De vele actieve geisers, de voortdurende seismische activiteit in de regio, het mooie landschap en het vele wildlife hebben sinds decennia een grote aantrekkingskracht op toeristen van uit de hele wereld. Wij zetten de 8 mooiste highlights van Yellowstone National Park voor je op een rijtje.

8 Highlights van Yellowstone National Park

1.Old Faithful Geyser/Upper Basin

De Old Faithful Geyser is de iconische naam van de bekendste geiser in het Upper Basin van Yellowstone National Park. Yellowstone Park ligt in de Amerikaanse staat Wyoming.

De ‘oude trouwe’ Old Faithful is de meest actieve geiser van het park en blaast bijna met de regelmaat van de klok grote hoeveelheden hete gassen de lucht in. De naam is ontleend aan de voorspelbaarheid waarmee de geiser zich ontlaadt. Lees meer over de Old Faithful Geyser en het Upper Basin.

2.Grand Canyon of the Yellowstone

De Grand Canyon of the Yellowstone mag dan in omvang wel aanzienlijk kleiner zijn dan de Grand Canyon in Nevada, maar het is qua schoonheid toch zeker net zo adembenemend.

Het is de eerste grote canyon waardoor de Yellowstone River stroomt vanaf Yellowstone Falls. De canyon is ongeveer 39 kilometer lang, tussen de 240 en 370 meter diep en van 250 tot 750 meter breed. Lees meer over de Grand Canyon of the Yellowstone.

3.Hayden Valley

De Hayden Valley is een schilderachtige vallei, centraal gelegen in Yellowstone Park tussen Yellowstone Falls and Yellowstone Lake. Dit is de aangewezen plek om wildlife te gaan spotten in Yellowstone.

De vallei kenmerkt zich met prachtig groene met gras bedekte bodem, onderbroken door zacht glooiende hellingen en door de vallei stroomt de Yellowstone River. Lees meer over de Hayden Valley.

4.Mammoth Hot Springs

De Mammoth Hot Springs is een groot complex van natuurlijke warmwaterbronnen en wordt getypeerd door de wonderlijke verschijning van bijna buitenaards ogende waterterrassen met verschillende kleuren.

Het is tevens een van de oudste structuren die in heel Yellowstone National Park te vinden zijn. Hier vind je ook de oudste gebouwen van het park, uit de tijd dat het Amerikaanse leger deze regio nog beheerde. Lees meer over de Mammoth Hot Springs.

5.Yellowstone Lake

Yellowstone Lake is het grootste hooggelegen meer in ‘Lower 48’ en heeft een indrukwekkende oppervlakte van maar liefst 350 vierkante kilometer. Dit meer is het grootste op een hoogte van 2100 meter of hoger in Noord-Amerika. Vanaf de oever van het meer zie je in de omgeving met sneeuw bedekte bergen en op winderige dagen hebben de golven op het meer witte schuimkoppen. Lees meer over Yellowstone Lake.

6.Lower Geyser Basin

Het Lower Geyser Basin is een groot gebied dat verspreid over dit deel van het park een groot aantal geisers en warmwaterbronnen heeft. Ook zijn er natuurlijk verwarmde modderbaden te vinden die bezoekers van over de hele wereld trekken.

Deze zogenaamde mudpots zijn zeer rijk aan mineralen en verspreiden een geur van rotte eieren doordat ze rijk zijn aan waterstofsulfide. Lees meer over Lower Geyser Basin.

7.Norris Geyser Basin

Het Norris Geyser Basin is een van de meest populaire geisergebieden van Yellowstone National Park. Norris behoort absoluut tot de highlights van Yellowstone National Park en is de thuisbasis van Echinus, een prachtig gekleurde geiser en de Steamboat Geyser, ‘s werelds hoogst spuitende geiser. Lees meer over Norris Geyser Basin.

8.Lamar Valley

De Lamar Valley is een brede, uitgestrekte vallei in Yellowstone National Park en de thuisbasis van bizons, elanden, coyotes, grizzly’s en wolven. Door de enorme populatie van wilde dieren is dit deel van het park een must-visit gebied voor de serieuze wildlife watchers. Lees meer over de Lamar Valley.

Ook zo'n reis als deze?

camperreizen naar Canada en Amerika
Verenigde Staten 26 DGN
vanaf 1823,-

Parken van Canada en VS

  • Nationale Parken
  • Spectaculaire geisers
  • Diepblauwe gletsjermeren
Camperreis door West-Canada
Canada 22 DGN
vanaf 1699,-

Privé: Prairies en Bergtoppen

  • Prehistorische geschiedenis
  • Nationale Parken
  • Diepblauwe gletsjermeren
autorondreis door West-Canada
Canada 17 DGN
vanaf 1905,-

Privé: Surprising Alberta

  • Nationale parken
  • Uitgestrekte prairies
  • Columbia Icefield